G-kuldet


KENNEL BLASCHKE'S  G-Kuld


Dinnie er parret med Lucky

indavlskoefficient 0% ved 3. generation 

Vi forventer hvalpe i starten af december 2018

Hvalpene kom til verden den 3. december 2018
 

Dinnie og Lucky var perfekte sammen, det var en nem og hurtig parring.

Det var tydeligt at se Lucky var en fin og erfaren hanhund, der vidste lige nøjagtig hvornår Dinnie var klar.

Og så skønt at se hvor glad Dinnie var for ham.


Der er kommet rigtig mange henvendelser på de kommende hvalpe.

31.10 Dinnie er 4 uger henne, der er god tegn på drægtighed. Hun er utrolig kælen og er ved at blive lidt bredere over lænden. Hun er lige begyndt på lidt hvalpefoder.
07.11.2018 Nu er der rigtig tegn på at der er hvalpe i Dinnies mave. hun er sulten ustandselig og piver når der er spisetid. Hun ligger meget for sig selv og hun har allerede sat farten på vores gåture.


15.11.2018 Dinnie er nu i 6 uge, det er så tydeligt at hun har lagt sig ud.

Og appetitten er stor. Hun sover meget, og holder sig lidt for sig selv.

At ligge og flade ud på gulvet det er dejligt :-)21.11.2018 7 uger Så har vi mærket liv i Dinnie's mave, det er noget særligt hvergang, og hun har sat farten ned på vores gåture, og vi går ikke så langt med hende som vi plejer. Hun fortæller os når hun er sulten, og det er tit :-)
28.11.2018 8. uge Dinnie har fået fødekassen frem, så hun kan vænne sig til den. Vi mærker liv. Og  hun vil selv bestemmme længden på gåturene. Den næste uge bliver spændende og se hvad der gemmer sig.

Den 3. december kom der 7 smukke og velskabte hvalpe.

Dinnie startede søndag aften med at skrabe, og hele mandagen var hun urolig under opblokning. Jeg ringede til min søster og dyrlæge for at berolige mig selv om at alt var som det skulle være, for jeg synes jo det tog lang tid. Da det var overstået gik der ikke lang tid før Dinnie fik presseveer og fødte den første kl. 19.30 og den sidste hvalp blev født kl. 21.22, det gik tjept. Hun valgte at føde i en plastik hundekurv, vi havde ellers gjort alt klart til hende med fødekasse.

Alle hvalpe og mor har det så fint, der er ro i hvalpekassen. De spiser og sover og Dinnie er en meget omsorgsfuld mor. Det er altid en stor og fantastisk oplevelse når der kommer små perfekte hvalpe til, jeg føler mig så heldig, og en kæmpe stor tak til Dinnie og Lucky for det fine kuld.

10.12.2018 den første uge er nu gået og alt går lige efter bogen, de spiser, sover og Dinnie er en meget omsorgsfuld mor. De har alle taget godt på. Det er et meget harmonisk kuld, der er ikke meget pylleri i hvalpekassen. Det har været en utrolig dejlig nem uge, vi kan godt mærke at Dinnie har prøvet det før, hun tager det hele stille og roligt. De første dage ville hun have dem alle omkring sig, efter dag 4  begyndte hun allerede at komme ind til os andre. Vi tager hvalpene op hverdag, så de vænner sig til os stille og roligt, og de skal allerede snart have klippet deres negle for første gang. De bliver også vejet hverdag.Billeder fra den første uge


17.12.2018 uge 2 de 7 små guldklumper opfører sig eksemplarisk, de er så nemme og stor trives, Dinnie sørger godt for dem, det kan tydeligt mærkes og høres. Der er hyggelyde fra hvalpekasse, de ligger og laver lyde, det er så hyggeligt at høre på. I løbet af de sidste dage har alle de fineste små øjne.

Det var ikke længe før de får brug for mere plads, de første er begyndt at bevæge sig rundt på alle 4. Og Dinnie er også meget mere social med os, hun vil gerne med på gåtur igen, og forlader fint hvalpekassen. Vi har gjort klar til at de snart kan flytte ind i stuen, så tiden flyver afsted. 

                Hannerne                                              Tæverne

De er blevet registret ved DKK og har fået deres Kennel Navne Blaschke 's

Georgeus Nemo, Gismo, Gaston, Gentle Lucky, Gaya, Gipsy Queen, Ginger


24.12.2018 3 uger, og de har fået deres første måltid BARF og første omgang ormekur.Vi har jævnligt besøg af børn, svigerbørn og familie, så de bliver nusset og vænner sig til at der er andre end os. De har igen fået klippet negle, og så småt begyndt at blive børstet. De logrer med halen når der noget de kan genkende. Og er begyndt at kunne høre lyde. Vi har nydt vores juledag med et rigtigt lækkert kuld hvalpe.

 31.12.2018 4 uger, det har været en begivenhedsrig uge, de leger med hinanden, og de spiser fast føde flere gange om dagen. De sover rigtig godt om natten.

Kravlegården er blevet udvidet og de bliver præsenteret for nye ting dagligt.

Der har været hvalpekøbere på besøg, det var værst for Dinnie, hun passer godt på de små, så Per går en tur med hundene så de små hvalpe kan blive rørt og nusset med. Så de har været i fremmede hænder, til glæde for alle.

De har været med på deres første køretur i bilen, det tog de rigtig pænt, med Dinnie siddende ved siden af, så kunne mor Dinnie komme en tur til stranden med de andre hunde for at blive luftet, så de er kørt træt til Nytårs aften.

RIGTIG GODT NYTÅR TIL ALLE

Det er ikke nemt at tage et fælles billede af de 7 små tumlinger :-)

07.01.2019 5 uger og sikken en start på året, Dinnie har fået en rigtig slem brystbetændelse, så vi var en tur ved vagtdyrlægen. Det er gået så hurtigt, jeg går og mærker om der er knuder i brystet, en tæve kan få knuder hvis hun ikke får tømt sine mælkekirtler, og her kom det i løbet af ingen tid og desværre satte den sig til en byld, som skulle opereres og renses. Dyrlægen anbefalede at hun stoppede med at die.  Jeg er glad for at hvalpene er så store som de er og får fast føde, de forsøger at die og glemmer det heldigvis hurtigt med leg. For Dinnie er det vigtigt at hun bevarer moderrollen med at holde dem rene og opdrage på dem. Hun har fået en bodystock på så hun kan være sammen med hvalpene.

Så er det jo hyggeligt at få besøg af moster Bertha fra Kennel Baschko, hun er så god en tæve, hun har så meget moderinstinkt at hun tillader hvalpene at die, også selv om hun ikke producerer mælk. Så nu har de også hilst på andre hunde.

De skal have deres 2 omgang ormekur, og igen klippet negle.

De har igen været ude at køre bil flere gange, uden noget brok. De har været ude på terrassen, kun meget lidt til at starte med, men de har virkelig mod på det og jeg er imponeret over deres nysgerrighed. Nu må vi til at øve dem i at komme ud når de lige vågner, og efter få gange søger de allerede mod terrasse døren når de vågner. De prøver hinanden af med leg og bid, så der bliver hylet nogle gange, det går ikke altid stille for sig. Og vi har udvidet med legepladsen på terrassen, og der er kommet sand i deres sandkasse. Anders spiller på guitar, så de kommer til at høre på lidt af hvert. Og mor Dinnie er på toppen igen.

 
14.01.2019 6 uger, nu går alting så stærkt at jeg næsten ikke kan følge med i hvad vi har oplevet. Mor Dinnie er helt frisk igen og de sutter som før og det ser ud til at hun producerer en smule mælk, både mor og hvalpe nyder denne stund.

I løbet af ugen har de haft halsbånd på, det var ikke det sjoveste, men med et godt kødben kan de destraheres fra irritationen.

Der har igen været besøgende både af familien, familiens yngste, hvalpekøber og opdrættervenner. De tager det så fint med at være hos fremmede.

De har prøvet at være hjemmefra, de var på besøg hos Kennel Baschko hvor Bertha virkelig nyder deres besøg, allerhelst vil hun gerne beholde dem.

Det har været en fornøjelse at vise dem frem til mine opdrætter venner, hvor vi får en god snak om kuldet og udveksle erfaringer billeder  13. jan se her.

Det er nu Dinnie begynder at sige fra over for dem, de begynder at blive frække, så det er godt at have en mor der ved hvordan de skal opdrages.

Vi har i dag været en tur ved Magtor ved Hinnerup for at få tjekket tæve nr. 5, hun har gået skævt med hovedet, og der viste det sig at hun havde noget der skulle behandles i nakke, ryg og bækken. Vi beholder hende og  afventer og ser hvordan hun udvikler sig. Derefter skal vi så finde et godt sted til hende, vi kalder hende lille "Magic", hun er simpelthen så skøn og dejligt.
21.01.2019 7 uger, der har været besøg, og dejligt at vise dem frem. Vi har fået en fin lille brugt klapvogn, så vi kan komme ud at gå med de voksne.Det er en god måde at komme rundt på. De nyder også at komme udenfor indhegningen, så de kommer rundt i hele haven, så bliver der spurtet rundt, og Dinnie nyder at de har alt det plads.  Og vi har også været på besøg hos en af hvalpenes kommende hjem. De skal have deres sidste ormekur idag. Deres mor er begyndt at sige fra over for hvalpene,  når først hun siger en lyd  lystrer de med det samme. Det har ikke helt samme effekt når vi gør det. Det er også nu at jeg vil fordele hvalpene.

De bliver chippet idag, så de får deres kennel navne i dag.
                Blaschke 's Georgeus Nemo                            Blaschke 's Gaston   

                    Blaschke 's Gismo                                        Blaschke 's Gentle Lucky                     Blaschke 's Gipsy Queen                              Blaschke 's Gaya
                                                             

                                                                   Blaschke 's Ginger

        

         


28.01.2019 8 uger er nu gået med G-kuldet, til dyrlæge tjek skrev dyrlægen i Støvring de er kontaktsøgende, nysgerrige og aktive. Og det må jeg sige at det passer så godt til det her kuld, denne kombination mellem Lucky og Dinnie har igennem de 8 uger været rolige, nemme og tilfredse, til familiehunde er de lige det jeg gerne vil med mit avl.

Den sidste uge har også været begivenhedsrig, de er blevet chippet af DKK-chipper Laila Lysdal. De har været på besøg hos Dyr I Balance, en fin træningsplads, der mødte de Aja en Breton som er usædvanlig god til hvalpe, og Sabina der ejer stedet havde lukket hønsene ud så de kunne se sådan nogle skabninger. Så har de været på besøg og været ude at tumle i sneen hos vores datter og svigersøn, hvor de også lige nåede at rasere stuen. Den sidste dag søndag, har vi bare nydt herhjemme, og det var en dejlig dag med ro og hygge sammen med mor Dinnie.

Vi vil ønske alle hvalpe og de nye ejere held og lykke i deres nye hjem. Og vi vil altid glæde os over at se alle igen. Tak til alle der har fulgt hvalpene. Og endnu engang en lærerig periode med et kuld lækre hvalpe.

HELD OG LYKKE PÅ JERES VEJ GEORGEUS NEMO, GASTON, GISMO, GENTLE LUCKY, GIPSY QUEEN, GAYA OG GINGER
Sidste aften alle 7


Gaston bor nu hos Allan og Hanne

Nemo's bor nu hos Lotte og Dan (Silke og Silas)
Ginger som nu er Nala bor hos Connie og Steen
Gismo bor hos MarieGentle Lucky bor hos Helle og LarsGaya bor hos Berit, Jesper, Nicolaj og Camilla
Gipsy var til Skue 17.05.2019  og fik en rigtig fin kritik hun fik særdeles lovende og kritikken:

5 mdr gammel kooiker baby tæve, tiltalende hoved, velansatte ører som er ved at danne earrings, smukke øjne fin øjenfarve, lidt rigeligt stop, korrekt bid, passende længde på halsen, lige stammer med passende vinkel for, må endnu udvikle sig i bryst og brystdybde, god stærk ryg, lidt lavt ansat hale som er fint behåret, lidt sparsomt vinklet bag, god pelskvalitet af passende længde, bevæger sig med effektive bevægelser og godt drive. 

En kritik som jeg er så stolt og glad for at skønne Gipsy for med på sin vej, trods hendes start på livet. 


Og heldigvis får Gipsy en hjem vi synes der var helt perfekt til hende. 
Gipsy bor nu hos Jette, Søren, Andreas og Cathrine
1 G. Nemo

2 Gaston

3 Gismo

4 G. Lucky

5 Gipsy

6 Gaya

7 Ginger

Født kl.

19.30

19.45

20.01

20.20

20.52

21.01

21.22

Vægt

238

286

224

210

219

209

267

Uge 1

580

674

548

481

454

370

554

Uge 2

984

1064

987

839

732

653

901

Uge 3

1409

1468

1362

1199

1012

975

1322

Uge 4

1919

1830

1760

1722

1459

1381

1740

Uge 5

2225

2093

2090

2135

1828

1665

1977

Uge 6

2760

2552

2604

2676

2255

2040

2389

Uge 7

3290

3080

3150

3250

2660

2400

2840

Uge 8

4070

3800

3800

3980

2960

3360

3450